REGENERATIVE TURISME - EN WIN-WIN -WIN SITUATION

Et stærkt økosystem hvor fokus er på naturen, mennesker, partnere og steder. Gennem samarbejde mellem turistaktører, lokale virksomheder og lokalsamfund kan bæredygtige turismepraksisser fremmes, hvilket resulterer i fordele for både naturen, lokalsa

Et stærkt økosystem hvor fokus er på naturen, mennesker, partnere og steder. Gennem samarbejde mellem turistaktører, lokale virksomheder og lokalsamfund kan bæredygtige turismepraksisser fremmes, hvilket resulterer i fordele for både naturen, lokalsamfundet og destinationerne som helhed.

lad os spørge naturen, hvad kan jeg gøre for dig?

Naturen har brug for vores omsorg, respekt og handling for at trives og bevare sin skønhed og mangfoldighed. Her er nogle måder, hvorpå du kan støtte og bidrage til naturen:

Naturen kræver vores pleje, respekt og aktive engagement for at bevare sin skønhed og biologiske mangfoldighed, især inden for turisme. Når vi rejser, har vi en unik mulighed for at opleve og nyde naturen, men det er også vores ansvar at beskytte den.

Først og fremmest er det vigtigt at vælge bæredygtige rejsemetoder og indkvarteringsmuligheder, der respekterer og bevarer naturressourcerne. Dette kan inkludere at vælge offentlig transport, miljøvenlige overnatningssteder og ture, der fokuserer på bæredygtig turisme.

Under selve rejsen er det afgørende at følge principperne for ansvarlig adfærd i naturen. Dette indebærer at følge markerede stier, undgå at forstyrre vilde dyr og deres levesteder, og undgå at efterlade affald eller andre spor efter vores besøg.

Derudover kan turister bidrage til beskyttelse af naturen ved at støtte lokale bevaringsprojekter og samfundsbaserede initiativer. Dette kan omfatte at deltage i frivilligt arbejde, donere til miljøorganisationer eller købe lokale produkter og tjenester, der fremmer bæredygtig udvikling.

Ved at handle med respekt og omsorg for naturen som turist kan vi alle bidrage til at bevare dens skønhed og mangfoldighed, samtidig med at vi nyder de vidunderlige oplevelser, den har at tilbyde.

Det regenerative paradigme

Behovet for regenerativ turisme opstår fra et ønske om at etablere en fælles forståelse og dialog om de muligheder, som det regenerative paradigme tilbyder. Denne workshop søger at skabe dette grundlag ved at integrere virksomheders eksisterende praksisser med fokus på gæsteoplevelser, bæredygtighed og støtte til lokalsamfund. Ved at adressere konkrete dilemmaer, såsom hvordan man sikrer, at turismen skaber værdi, og om målet bør være eksponentiel vækst, stræber man efter at navigere mod en mere bæredygtig retning. Målet er at fremme et fælles sprog blandt aktørerne i den danske turisme, hvilket forhåbentlig vil lette samtalen om både muligheder og udfordringer i en regenerativ omstilling.

Som turistaktør

Som virksomhed i oplevelses- og hospitality-sektoren spiller du en afgørende rolle i fremme af bæredygtig turisme og beskyttelse af naturen. For at opnå dette kan du integrere bæredygtige praksisser i dine tilbud, informere dine kunder om vigtigheden af bæredygtighed, samarbejde med lokalsamfundet for at sikre en positiv indvirkning, fremme ansvarlig turisme blandt dine kunder og løbende overvåge og evaluere din virksomheds miljømæssige præstationer for at identificere områder til forbedring.

En win-win-win situation

En situation, hvor alle parter involveret drager fordel eller vinder på en eller anden måde. I konteksten af regenerativ autentiske rejseoplevelser kunne en win-win-win situation indebære, at rejsende får en berigende og meningsfuld oplevelse, lokalsamfundet modtager økonomiske og kulturelle fordele, og miljøet bevares eller endda forbedres som følge af turismen.

I sådanne rejseoplevelser ville rejsende opleve en autentisk forbindelse til destinationen og dens kultur, samtidig med at de bidrager til lokal udvikling og bevaring af naturen. Lokalsamfundet ville modtage økonomisk støtte og kulturel udveksling fra turismen, samtidig med at deres naturressourcer og kulturarv bevares. Endelig ville miljøet drage fordel af bæredygtige praksisser og initiativer, der fremmer bevarelsen eller genopretningen af økosystemer og biodiversitet.

Denne trevejssituation sikrer, at alle interessenter drager fordel af turismen på en bæredygtig og ansvarlig måde, hvilket resulterer i en positiv og varig indvirkning på destinationen, dens beboere og miljøet.

I en win-win-win situation i regenerative autentiske rejseoplevelser, med fokus på naturen, mennesker, partnere og steder, inkluderer de involverede parter:

1. Naturen: Naturen drager fordel af bæredygtige turismepraksisser, der fremmer bevarelsen eller genopretningen af økosystemer og biodiversitet. Dette kan omfatte skovbevarelse, genplantning af træer, beskyttelse af dyrelivet og reduktion af miljøpåvirkningen fra turismeaktiviteter.

2. Mennesker (Lokalsamfund): Lokalsamfundet modtager økonomiske fordele og kulturel berigelse fra turismen, hvilket kan skabe jobmuligheder, indkomst og bevarelse af kulturelle traditioner. De har også mulighed for at dele deres unikke historie og kulturarv med de rejsende.

3. Partnere: Turistoperatører og lokale virksomheder fungerer som partnere i at tilbyde autentiske rejseoplevelser. De samarbejder om at implementere bæredygtige praksisser, støtte lokalsamfundet og tilbyde meningsfulde aktiviteter, der respekterer naturen og kulturen på destinationen.

4. Steder (Destinationer): Destinationer drager fordel af bæredygtig turisme, der ikke kun beskytter og bevare deres naturlige og kulturelle arv, men også styrker deres økonomi og sociale struktur. Dette bidrager til en positiv udvikling af destinationen, som kan fortsætte med at tiltrække besøgende i fremtiden.

REGENERATIV POTENTIALE

I sidste ende har regenerativ turisme potentiale til at skabe en mere bæredygtig og ansvarlig form for turisme, der gavner både mennesker og planeten. Ved at integrere principperne om bæredygtighed, social retfærdighed og miljøbeskyttelse kan turismen blive en positiv kraft for forandring og udvikling. Velkommen til regenerativ turisme - vejen til en bæredygtig og meningsfuld turismeoplevelse.

Ved at omfavne regenerativ turisme kan Danmark styrke sin turismefeltet på en bæredygtig måde, der gavner både besøgende og lokalsamfundet. Lad os sammen skabe en ny fremtid for turisme, hvor hensyn til miljø og kultur er i centrum.

Er du en SMV og nysgerrig på regenerativ turisme, kan du tilmelde dig en gratis workshop og kompetenceforløbet hos Erhvervshus Sjælland om Regenerativ Turisme for Turismevirksomheder.
Her vil vi gå i dybden med regenerativ turisme og vil undersøge det regenerative paradigme og dets potentiale for at skabe positive forandringer inden for turismebranchen.
Regenerativ Turisme for Turismevirksomheder

Næste
Næste

Inspiration til regenerativ turisme