Det hænger sammen - INDRE OG YDRE BÆREDYGTIGHED

Det hænger sammen - INDRE OG YDRE BÆREDYGTIGHED

HVORDAN får vi den størst mulige acceleratation til at nå FNs verdens mål for bæredygtig udvikling og skabe en velstående fremtid for hele menneskeheden?

Dominerende politiske tilgange har ikke kunnet generere handling i nærheden af den hastighed, omfang eller dybde, der er nødvendig for at afværge klimaændringer og miljøkatastrofer. Især undlader de at adressere behovet for en grundlæggende kulturel transformation, som involverer et kollektivt skift i tankesæt (værdier, overbevisninger, verdenssyn og tilhørende indre menneskelige kapaciteter).

HVORDAN kan min og din indre udvikling hænge sammen med verdensmålene?

Du og jeg begynder måske at se, at vores liv er forbundet med livet for alle levende væsener på jorden, fra mikroorganismer til alle mennesker til planetens økosystem som helhed, og vores evidsthed om livets underliggende indbyrdes sammenhæng, uanset hvor det startede for dig, kan meget vel føre til, at du føler en større følelse af ansvar for helheden.

HVAD ER Indre bæredygtighed?

Indre bæredygtighed kan siges at være de psykologiske, følelsesmæssige og eksistentielle dimensioner af tilpasningen til et bæredygtigt og regenerativt samfund.

 

At transformere samfundet til bæredygtighed handler ikke kun om eksterne ændringer, såsom en ændring i vores transport, hvordan vi lever, eller hvordan vi producerer vores fødevarer. Det handler også om de forandringer, vi skal foretage i os selv, både som individer og kollektivt, for at den ydre forandring kan blive mulig.

 

Det samfund, vi har i dag, er bygget på værdier, verdensbilleder og en kultur, som vi har skabt gennem tiden. Nu skal vi se på disse og se, om de hjælper eller hindrer os i vores søgen efter at skabe den verden, vores hjerter længes efter. Den indre tilpasning minder os om, hvordan vi er en del af noget større og fuldstændig afhængig af naturen omkring os, og inviterer os til et uddybet forhold til os selv, hinanden og naturen. Herigennem kan vi få en bedre balance mellem hoved, hænder og hjerte og dermed bidrage mere med hele vores væsen i overgangen.

 

Strategi for fremtidens arbejdsliv lægger vægt på bæredygtighed på flere niveauer: miljømæssigt, globalt, socialt og i arbejdslivet. Og selvom begrebet bæredygtighed er gammelt, velkendt og praktiseret blandt oprindelige folk over hele verden, er det innovativt og klogt at integrere det i den akademiske verden.

Her et bud på de 5 vigtige indre udviklings mål, INNER DEVELOPMENT GOALS:

1. Væren - Forholdet til sig selv
2. Tænkning - Kognitive færdigheder
3. Relaterer - Omsorg for andre og verden
4. Collaborative samarbejde - Sociale færdigheder
5. Levendegørende aktion - Lede forandring


Hvilke færdigheder eller kvaliteter er absolut nødvendige for at udvikles i din organisation, for at vi kan komme tættere på at nå FN's bæredygtige udviklingsmål?

Her er de 5 vigtige indgangspunkter for forandring.

De 5 indre udviklings mål

  1. Væren

Forholdet til sig selv

At dyrke vores indre liv og udvikle og uddybe vores forhold til vores tanker, følelser og krop hjælper os til at være nærværende, forsætlige og ikke-reaktive, når vi står over for kompleksitet.

2. Tænkning

Kognitive færdigheder

At udvikle vores kognitive færdigheder ved at anlægge forskellige perspektiver, evaluere information og give mening om verden som en sammenhængende helhed er afgørende for klog beslutningstagning.

3. Relaterer

Omsorg for andre og verden

At værdsætte, drage omsorg for og føle sig forbundet med andre, såsom naboer, fremtidige generationer eller biosfæren, hjælper os med at skabe mere retfærdige og bæredygtige systemer og samfund for alle.

4. Collaborative samarbejde

Sociale færdigheder

For at gøre fremskridt med hensyn til fælles bekymringer er vi nødt til at udvikle vores evner til at inkludere, holde plads og kommunikere med interessenter med forskellige værdier, færdigheder og kompetencer.

5. Levendegørende aktion

Lede forandring

Egenskaber som mod og optimisme hjælper os til at opnå ægte handlefrihed, bryde gamle mønstre, generere originale ideer og handle med vedholdenhed i usikre tider.

Forrige
Forrige

Hvordan kan jeg støtte andre i at være modige?

Næste
Næste

Hvad er Inner Development Goals?