Hvad er Inner Development Goals?

Inner Development Goals (IDG) - Fra Ego til Øko: En Rejse mod Bæredygtig Bevidsthed

Det er som om, frustrationen ulmer under overfladen hos mange af os, en følelse af at være fanget i en uholdbar cyklus. På trods af vores klare viden om den destruktive bane, vi bevæger os på, fortsætter menneskeheden med at tømme jordens ressourcer med en hastighed, der bringer os i direkte konflikt med FN's bæredygtighedsmål (SDG'erne). Og det er denne erkendelse, der drev os til at grundlægge Inner Development Goals (IDG) i 2019.

Vi indser, at for at ændre kurs, må vi først ændre os selv. Vi må skifte fra at blive styret af vores egoer og egeninteresser til at dyrke en dybere bevidsthed og indre udvikling. IDG handler om at gå fra ego til øko - fra en tankegang præget af selvoptagethed til en, der omfavner vores planet og vores fælles fremtid.

Det mest opmuntrende ved dette er, at moderne forskning bekræfter, at de nødvendige indre færdigheder til denne transformation faktisk kan dyrkes og udvikles.

Så lad os sammen begive os ud på denne rejse fra ego til øko. Lad IDG være vores guide, mens vi arbejder mod en mere bæredygtig og bevidst fremtid. Lad os omfavne forandringen og lad os skabe en verden, hvor vores handlinger er i harmoni med vores værdier og vores planet.


Dagens udfordringer er komplekse, men de repræsenterer også en unik mulighed for forandring.

Kulstofemissioner er ikke blot et miljøproblem, de påvirker også direkte samfundets sundhed. Biodiversitetens nedgang er ikke kun et tab for naturen, det rammer også social retfærdighed. Og fattigdom er tæt forbundet med misforvaltning af landbrugsområder.

Men midt i disse udfordringer ligger muligheden for en blomstrende fremtid.

Ved at gå ud over traditionelle tilgange, hvor vi siloer problemerne, og i stedet fokuserer på at opbygge kapacitet og interventioner, der fremmer helbredet for hele økosystemet - både miljømæssigt, socialt og økonomisk - kan vi skabe en verden, der er mere bæredygtig og retfærdig for alle.

Lad os se disse udfordringer som positive incitamenter til at handle, fordi hver løsning bringer os tættere på en fremtid, hvor vores planet og samfund blomstrer sammen.

Her er de 5 vigtige indgangspunkter for forandring.

Vi kan styrke vores evner til at tackle komplekse udfordringer. Uden en ændring i vores værdier og ledelsesevner risikerer vi, at løsningerne bliver utilstrækkelige. Derfor er Indre Udviklingsmål (IDG) , baseret på forskning, omfatter 5 dimensioner og 23 færdigheder. Opdag, hvordan væren, tænkning, relationer, samarbejde og handling kan drive global forandring.

5 dimensionerne

1. Væren

Forholdet til Mig Selv

Ved at dyrke vores indre liv og udvikle og fordybe vores forhold til vores tanker, følelser og krop bliver vi til stede, intentionelle og ikke-reaktive, når vi står over for kompleksitet.

2. Tænkning

Kognitive Evner

At udvikle vores kognitive evner ved at tage forskellige perspektiver, evaluere information og give mening til verden som en sammenhængende helhed, er afgørende for klog beslutningstagning.

3. Relationer

Omsorg for Andre og Verden

At værdsætte, tage sig af og føle forbindelse til andre, såsom naboer, kommende generationer eller biosfæren, hjælper os med at skabe mere retfærdige og bæredygtige systemer og samfund for alle.

4. Samarbejde

Sociale Evner

For at gøre fremskridt med fælles bekymringer skal vi udvikle vores evner til at inkludere, skabe plads og kommunikere med interessenter med forskellige værdier, færdigheder og kompetencer.

5. Handling

Skabe Forandring

Kvaliteter som mod og optimisme hjælper os med at opnå sand handlekraft, bryde gamle mønstre, generere originale ideer og handle vedholdende i usikre tider.

Inspirerende og vejledende indre udvikling

Jeg kan guide dig i at anvende rammerne for Indre Udviklingsmål og kraftfulde indre arbejdsteknikker i dine egne refleksioner og handlinger for at styrke dit personlige vækst og udvikling. Gennem denne proces kan du vokse til det autentiske individ, du er, og blive en positiv kraft for forandring, der bidrager til at bevæge vores verden mod en bæredygtig og optimistisk fremtid. Lad os sammen udforske vejen mod dit fulde potentiale!

Jeg har udviklet dialogspillet The Inner Sustainability Game som kan bruges til udvikling af disse færdigheder.
Kontakt mig om du vil vide mere,

Et fællesskab af forandringsskabere

TAWS er registreret som et Indre Development Goals Hub i København, der arbejder for at understøtte Indre Development Goals Initiative.

Det gør vi ved at:

  • At bringe mennesker sammen omkring kollektiv udforskning og handling.

    Læring, innovation, prototyping, praktisering og deling af anvendelse af værktøjer.

  • Oprettelse af lokale begivenheder, aktionsdage eller programmer for at understøtte yderligere aktiviteter i Hub.

  • Allierer os med partnerorganisationer for at hjælpe med at finansiere lokal og/eller global udvikling af IDG.

  • Del historier, optagelser af foredrag, begivenhedsdesign og præsentationer med lokale og globale samfund.


Forrige
Forrige

Det hænger sammen - INDRE OG YDRE BÆREDYGTIGHED

Næste
Næste

HVORDAN KAN VI BRUGE REGENERATIVT DESIGN?